Karta Dań:
 
 
 
Zakąski
Zupy
Sałatki jako Danie Główne
Dania Główne
Ryby
Dania wegetariańskie
Desery
Napoje gorące
Napoje zimne
Piwa
Wina
Alkohole
Karta Letnia
 

Zakąski

Śledź siekany z ogórkiem, cebulą w majonezie, podany w ziemniaku zapiekanym w folii
 
 
Śledź w śmietanie lub oleju
Siekana polędwica wieprzowa duszona z prawdziwkami w śmietanie, podana w gorącej bułce
Łosoś pieczony w sosie z Roguefortem, obłożony ziemniakami zroszonymi ziołowym sosem
Szpinak z masłem
Krewetki w sosie winno-czosnkowym
 

Zupy

Barszcz z kołdunami po litewsku
Zupa po węgiersku z mięsem i kluskami kładzionymi
Żurek na wędzonce z jajkiem podany z ziemniakami
Flaki staropolskie z warzywami
Krem z borowików pod ciastem francuskim
 

Sałatki jako Danie Główne

Owoce morza
krewetki, małże, łosoś, maślana z sosem vinaigrette na sałacie lodowej
z pomidorami
Swojska
plastry grillowanego boczku i marynowanej karkówki na warzywach
z pieczonymi ziemniakami
Pory roku
grillowane paseczki marynowanego kurczaka na lodowej sałacie w wieńcu
z pomidora, jajek, kukurydzy w sosie jogurtowym
Przysmak szefa kuchni
sałatka z grillowaną polędwicą, pomidorem, jajkiem, ziemniakami ziołowymi
i świeżymi warzywami na lodowej sałacie w sosie vinaigrette
Nicejska
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pomidorami, kukurydzą posypaną żółtym serem
 

Dania Główne

Stek z Roquefortem z talarkami ziemniaczanymi i sałatką sezonową
 
Grillowana polędwica wołowa skropiona sosem z zielonym pieprzem podprawianym Remy-Martin, podany z pieczonym ziemniakiem z dipem serowo-czosnkowym i sałatką sezonową
 
Grillowana polędwica wołowa podana z masłem czosnkowym, frytkami
i sałatą w sosie vinaigrette
 
Kotlet schabowy panierowany, z kapustą z grzybami i ziemniakami pieczonymi z ziołami
 
Sakwa ze schabu faszerowana borowikiem w wieńcu z kopytek
i zasmażanych buraczków
 
Gordon Bleu
Panierowany filet ze schabu faszerowany szynką i żółtym serem podany
z frytkami i sałatką sezonową
 
Warkocz z polędwicy wieprzowej z boczkiem w sosie maderowym
z pieczarką, ziemniakami puree i słatką sezonową
 
Marynowany karczek z grilla z pieczarką, cebulą, tartym serem
z ziemniakiem pieczonym, dipem serowym i bukietem surówek
 
Karczek po cygańsku z sosem z pieczarką, smażonymi pierogami ruskimi
i surowymi warzywami w sosie vinaigrette
 
Polędwiczka wieprzowa w gęstym sosie śmietanowym i śliwkami nasączonymi w winie z gotowanymi ziemniakami i smażonymi warzywami
 
Golonka zapiekana w piwie podawana z chrzanem i gorącymi bułeczka
 
Kurczak po prowansalsku z pomidorami, serem z siekaną zieleniną,
z frytkami i sałatką sezonową
 
Filet z kurczaka z grilla skropiony sosem maderowym z pieczarką,
z ryżem i warzywami na parze
 
Panierowana rolada z kurczaka ze szpinakiem, serem feta, dufinkami
i gotowanymi warzywami
 
Cielęcina na sposób rzymski z szynką duszoną w białym winie
z gotowanymi ziemniakami, marchewką i masłem
 
Eskalopki cielęce w gęstym sosie pieczarkowym z dufinkami i gotowanymi warzywami
 
Lasagna po bolońsku z farszem mięsnym w sosie pomidorowym
 

Ryby

Pstrąg po młynarsku z patelni z frytkami i surówką
 
Sola w sosie holenderskim z ryżem i brokułami
 
Pstrąg rzeczny pieczony wypełniony farszem z pietruszki z warzywami
i ziemniakami
 
Pieczony łosoś w sosie borowikowo - śmietanowym z ziemniakami
i warzywami na parze
 
Łosoś z oliwkami i kaparami, ziemniaki puree i warzywa na parze
 

Dania wegetariańskie

Naleśniki ze szpinakiem i migdałami zapieczone w białym sosie z tartym serem
 

Desery

Gorący jabłecznik z lodami i bitą śmietaną
Naleśnik z lodami i konfiturą wiśniową, rumem i bitą śmietaną
Lody z owocami tropikalnymi
Lody z rumowymi bakaliami
Sałatka owocowa z likierem amaretto
 

Napoje gorące

Kawa z ekspresu
Cappuccino, Latte
Amaretto
Herbata
 

Napoje zimne

Woda mineralna
Cola, Fanta, Sprite
Sok
 

Piwa

Lech 03l
Lech 05l
Pilsner Urquell (butelka 03l)
Pilsner Urquell (butelka 05l)
 

Wina

Stołowe białe i czerwone podawane w dzbankach 0,25l
Stołowe białe i czerwone podawane w dzbankach 0,5l
SETTESOLI GRECANICO (Sycylia - Włochy) białe, półwytrawne
(butelka 0,7l)
FRESCO PINOT BIANCO ( VENETO - Włochy) białe wytrawne
(butelka 0,7l)
BLOSSOM HILL ROSE (Kalifornia - USA) różowe półwytrawne
(butelka 0,7l)
GRECALE MERLOT (VENETO - Włochy) czerwone półwytrawne
(butelka 0,7l)
MARTELLETTI CABERNET (Sycylia - Włochy) czerwone wytrawne
(butelka 0,7l)
CINZANO BIANCO (100 cl)
 

Alkohole

Sobieski (50cl)
Krupnik (50cl)
Finlandia (50cl)
Metaxa (50cl)
Hennessy (50cl)
Johny Walker (50cl)
Ballantine's (50cl)
Jack Daniel's (50cl)
Malibu (50cl)
Balley"s (50cl)
Sheridan's (50cl)
Gin (50cl)
Bacardi (50cl)
Tequila (50cl)
Martini (100 cl)
Campari (50cl)
 
* DRINKI SPORZĄDZAMY RÓWNIEŻ NA ŻYCZENIE KLIENTA
 

Karta Letnia

Smażony bakłażan w sosie "tzatziki"
Warzywa grillowanie w marynacie ziołowej
"Pirgos" czyli wieża z polędwicy wieprzowej, bakłażana, ser feta, frytki
Chłodnik
 
góra